28 Mart 2012 Çarşamba

9. Uluslararası İstatistik Öğrenci Kolokyumu

Bundan tam 4 yıl önce Bölüm Başkanımız Sinan Çalık'a söylemiştim, bu Kolokyuma biz de ev sahipliği yapmalıyız diye. O zamanlar bu tür Kolokyumların altından kalkmanın mümkün olmadığını savunmuş, kendilerinin bu tür bir organizasyon için yeterli olmadıklarını söylemişti. (Ekonomik ve Mali açıdan bahsetmiyor). Demek ki 4 senede kendilerini iyi geliştirmiş olacaklar ki ya da mecbur bırakılmış durumdalar ki, ev sahibi olabilmişler. Çorbada benim de tuzum olsun diyebilmeyi çok isterdim. Kendilerine başarılar diliyor, etkinlikle ilgili özet bilgiye geçiyorum.

26 Mart 2012 Pazartesi

DJ'LER! Burn Studios Remix Programı ile Bu Yaz İbiza'da Bir Rüyayı Yaşayın!


Dünyanın çeşitli yerlerinden 3 tutkulu DJ, hayatta sadece bir kez ele geçebilecek bir şans ile bu yaz İbiza’da olacak!

Beatport ve Mixmag işbirliği ile Burn Studios Residency programı açıklandı. Global bir yarışma formatında olacak olan bu program ile kazanan DJ’ler önümüzdeki yaz sezonunda İbiza’nın en bilinen klüplerinden birinde müzik endüstrisinin önde gelen isimlerinin koçluğunda yeteneklerini sergileme fırsatı elde edecekler.

Türk yarışmacılar, İbiza’nın en bilinen klüplerinde çalan DJ’lerin yanına isimlerini yazdırabilmek ve bir yaz sezonu boyunca binlerce insana ulaşabilmek için çeşitli aşamaları olan ve Türkiye’deki ismi Burn Studios RMX olan bir yarışma sürecinden geçecekler. Bu süreçte kazanabilmenin en önemli önkoşulu ise tutku, azim ve teknik kabiliyetlerini bir arada sunmak olacak.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin ilk yapması gereken www.burn.com.tr’ye girmek. Buradan yönlendirilecekleri www.burn-studios.com adlı internet sitesinden kendi profillerini oluşturup, Beatport’un Top 100 listesinden seçtikleri en az bir parça ile hazırladıkları en iyi 15-20 dakikalık miksi yüklemek. Bu süreç tamamlandığında, aralarında Bora Uzer ve Doğuş Çabakçor gibi isimlerin de olduğu uzmanlar, ilk on adayı belirleyecek. Belirlenen yarışmacılar, yeteneklerini ve tutkularını “Mix Off” adlı bir organizasyonda seyircilerle buluşarak canlı performanslarla sergileyecekler.

Mix Off’daki canlı performansın ardından kazanan yarışmacı, programa dahil diğer ülkelerden gelecek olanlar ile İbiza’daki Uluslararası Müzik Zirvesi’nde (International Music Summit) buluşacak. 23-26 Mayıs tarihlerde yapılacak zirvede, DJ’ler daha fazla öğrenecek; yepyeni insanlarla tanışarak kendilerine hayran kitleleri oluşturabilecek ve onların desteğiyle içlerindeki müzik ateşini daha da büyütebilecekler. Zirvenin sonunda ise, VIP olarak Dalt Villa Festivali’ne ve IMS’in özel partilerine davetli olacaklar.

Temmuz ayında genç DJ’ler yarışmanın final aşamasına geçerek Burn Studios’un mentorları Luciano, Sasha, Jamie Jones ve 2manydjs ve müzik endüstrisinin liderleri ile 6 günlük yoğun bir program ile Residency Bootcamp’de eğitimlere katılacaklar. Residency Programı’nın kazananları, bu aşamanın sonunda İbiza’nin en bilinen klüplerinin sahipleri ve organizatörlerinden oluşan bir kurul tarafından seçilecek. Farklı ülkelerden seçilecek 3 DJ, yaz sezonu boyunca paha biçilemez bir deneyim yaşayacak.

Detaylı bilgi için www.burn.com.tr

Bir bumads advertorial içeriğidir.

••• Mim III •••

Ofelya da olmasa ''Mim''leyenimiz yok hani.. Güzel bir ''Mim'' göndermiş kendileri. Bolca teşekkürün ardından geçelim sorulara..

1) Hayatınızda ‘artık yok’ dediğiniz şeyler var mı?

 Var tabii olmaz mı hiç? Bu sorunun cevabı biraz eskilerde gibi. Şöyle ki; çocukluk arkadaşlarım var ama oynadığımız ''Japon Kale'' yok. Öğretmenlerim duruyor ama ''Yediğimiz Cetvellerin Tadı'' artık yok. 24 yaşındayım, hala sınavlarım var ama ''Kopya'' yok. Ayakkabım çok ama ''Işıklısı'' yok. Bir sevgilim vardı, hala var ama, artık tanışmıyoruz. O da ''Yok''. Ya bi de Kayseri de yaşadığım zamanlarda ''Kete'' yerdik, artık o da yok.. :) İlk fırsatta tekrar hayatıma sokacağım..


24 Mart 2012 Cumartesi

Uzun Veda - Andrea Gillies



KİŞİLİĞİMİZ ELİMİZDEN ALINABİLİR Mİ?
YOKSA BİZ, ANILARIMIZIN TOPLAMINDAN FAZLASI MIYIZ?
RUH NE DEMEK?


Yazar ve üç çocuk annesi Andrea Gillies, Alzheimer'ın orta aşamalarındaki kayınvalidesi Nancy'ye bakmaya başlar. Kalabalıklaşan aile İskoçya'nın ücra bir köşesindeki büyük bir Viktoryen eve taşınır. Bu evde, Andrea'nın yeni bir roman yazma girişimleri başarısız olur. Bu arada, hastalığının seyri hızlanan Nancy mantıksal dünyadan ayrılmaya, bunamanın alternatif gerçekliğine doğru yol almaya başlar.

23 Mart 2012 Cuma

İş Görüşmesinde Facebook Şifresini İstiyorlar

Ntvmsnbc.com'da rastladığım bu haber, hayli ilginç. Artık ''Facebook'' ve ''Twitter'' hesaplarımızı dondurup iş görüşmelerine gitsek daha iyi olacak gibi. Aynen aktarıyorum.

Çalışanların özel hayatına dair bilgi edinmek isteyen işverenler, Facebook ve Twitter'daki aramalarda profili çıkmayan çalışanların şifrelerini isteyerek zorla onların bilgilerine erişmek istiyor.
 

22 Mart 2012 Perşembe

Bu Sözlük Size Özel - Weblog Sözlük


Evet çok doğru bu sadece siz değerli blog yazarlarına özel bir sözlük. Eksik olmasın; Yorumum Geldi ansızın bir yorumla bildirdi sözlük açılışını. Davete icaben girdik, baktık, üye olduk falan derken yazıyor da olduğumuzu farkettik. 15. özel üye imişim.. ;) 

''senyserhat'' ben oluyorum..

Bilindiği üzere çoook çook popüler sözlükler var piyasamızda. Fakat ''Web Blog''u sevdim, çünkü samimi, çünkü henüz çok yeni, çünkü bize özel..

Yorumum Geldi bu sözlük projesinin açılışı için şunları söylemiş; 

''Her şey bir yana, blogcuların tanışıp, kaynaşıp, paylaşıp ve eğlenebildiği bir platformu bir sözlük olarak düşünmek bence harika bir fikir..''
Daha da ayrıntı için ''Tıklayınız..'' 

Weblog Sözlük erişim için ''Buradan''




20 Mart 2012 Salı

Mehmet Erdem'in "Hakim Bey" Adlı Şarkısına Klip Sürprizi

Leyla ile Mecnun dizisine yaptığı müziklerle ses getiren ve internet ortamında şarkıları büyük ilgi gören Mehmet Erdem, Mart ayında kendi albümünü çıkaracağını duyurarak hayranlarını sevindirdi. “Hakim Bey” adlı çıkış şarkısına çekilen klip ise bir o kadar ilgi göreceğe benziyor!






Uzun yıllardır farklı projelerle müzik dünyasının içinde yer alan Mehmet Erdem, son dönemin en sevilen dizilerinden “Leyla ile Mecnun”un da müziklerini yapıyor. “Deli Deli Olma” adlı filme Özgür Akgül ile beraber yaptığı müzikle “Altın Portakal Film Festivali”nde “En İyi Film Müziği” dalında ödül alan Mehmet Erdem, kariyeri boyunca yaptığı film ve dizi müzikleriyle isminden sıkça söz ettirmiş bir sanatçı…

Etkileyici sesiyle Leonard Cohen’e benzetilen sanatçı, şimdi de kendi albümüyle müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Şimdiden kendine özel bir takipçi kitlesi yakalamayı başaran Mehmet Erdem’in, sözü ve bestesi Sezen Aksu’ya ait olan “Hakim Bey” adlı parçasını dinleyebilirsiniz. Yakın zamanda aynı parçaya çekilen sürpriz klibi izliyor olacağız. Mehmet Erdem’in kendine has vokaliyle Türk Pop müziğine yeni bir heyecan katacak olan albüm, Mart ayı içerisinde raflardaki yerini alacak.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Kedinizin Gerçek Yaşı


Grafikten de anlayacağınız üzere bir kedinin ortalama ömrü 14 yıl. Yani biz öyle zannediyoruz. Aslında bizim 14 yaşında zannettiğimiz yetişkin bir sokak kedisi 120, ev kedisi ise 72 yaşında olabiliyor. Yani kızım, bebeğim, aşkım falan derken bir daha düşünün derim. Kediniz yaşça sizden büyük olduğu için sizden saygı bekleyebilir. 

Hesap şu şekilde olacak. Turuncu kedi, evde büyüyen (Indoor), Kahverengi kedi de, dışarıda büyüyen (Outdoor) temsil etmekte. Örneğin; 5 yaşında bir kedi, evde yaşıyorsa 36, dışarıda yaşıyorsa 48 yaşında olmuş oluyor. 

Bu durumda benim *kızım  Pisa 34 yaş civarı oluyor. Ya da abla mı demeliyim ?!?

15 Mart 2012 Perşembe

Can Bonomo - Love Me Back Video Klibi

Evet, yaklaşık olarak iki ay kaldı 57. Eurovision şarkı yarışmasının başlamasına. Ve klibimiz de yayınlandı. Şarkı ayarında bir klip olmuş fikrindeyim. Yani; ne şarkının önüne geçecek kadar iddalı, ne de ''bu şarkıya böyle klip mi olur bea?!?'' diyecek kadar da vasat olmuş. Lakin klipteki şemsiyeler hoşuma gitmedi değil.. Buyrunuz klip:




Bu da geçenlerde Google görsellerde rastladığım ilginç bir ayrıntı.. Tebessüm ediyor insan..

12 Mart 2012 Pazartesi

Gitar Teli Nasıl Yapılır?


Bugün uzun zamandır denemek istediğim fakat; bir türlü ''Ya beklediğim performansı alamazsam'' diye çekindiğim ''D'addario Pro Arte EJ49'' model, tel takımını aldım. Ve başladım yaklaşık 6 aydır sökülmeyi bekleyen, artık oksitlenmekten yosunlaşmış emektar EJ27'leri sökmeye. 

Ne kadar doğru bilemiyorum ama, annemin ahşap temizleyicisiyle şöyle bir klavyenin yosunlarını üstten temizleyiverdim. Gitarın göğsünü de iyice parlattıktan sonra başladım, telleri takmaya. İşte o an aklıma geldi, ''Neyden yapıyorlar, nasıl yapıyorlar diye..?''

Discovery'nin ''How it's made'' adlı programından 5 dk.'lık güzel bir belgesel..

9 Mart 2012 Cuma

Esir Kuşlar - Andrea De Carlo



İş Bankası Kültür Yayınları çağdaş İtalyan Edebiyatı'nın tanınmış romancılarından Andrea De Carlo'nun "Esir Kuşlar" adlı eserini Türkçeye kazandırıyor. Başkahramanı tedirgin ve/veya sıra dışı gençler olan, kafesler ve kaçışları konu alan roman edebiyat meraklılarının beğenisine sunuluyor.


8 Mart 2012 Perşembe

Dünya Kadınlar Günü - International Women's Day

''Cennet annelerin ayakları altındadır'' sözünün muhatabı olan, tüm dünya kadınlarının ''Dünya Kadınlar Günü''nü kutlarım..

21. yy'ın ilk çeyreğini doldurmak üzere olduğumuz şu yıllarda, maalesef hala ''Dünya Kadınlar Günü''nü kutlamaktayız.. Bilinir ki; bu özel gün, günümüz dünyasında şiddet gören, ezilen, hakları elinden alınmış bütün kadınlar için yaklaşık olarak bir asırdır tepki olarak kutlanmakta. Hayal ve umut ediyorum, tüm dünya olarak öyle  bir medeniyet seviyesine ulaşırız ki, bu günü tekrar kutlama gereksinimini de ortadan kaldırmış oluruz..

Tüm dünya kadınlarının bu özel günü kutlu olsun..

''8 Mart Dünya Kadınlar Günü''nün dünyadaki ve Türkiye'deki tarihçesine şöyle bir göz atalım..

6 Mart 2012 Salı

Dünyanın En Eski Ses Kaydı

Bir grup tarihçi ve kayıt mühendisi, ses arşivcisi, kendilerini insanoğlunun ilk ses kayıtlarını bulmaya adamış diğer kişilerin oluşturduğu "First Sounds" adlı gruba göre Scott de Martinville'in 9 Nisan 1860'da kaydettiği, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından söylenen bir Fransız halk şarkısı dünyanın bilinen en eski ses kaydı.

 Konuya ilişkin açıklamada bulunan tarihçi David Giovannoni, Scott de Martinville'in fonotograf adını verdiği icadının ses dalgalarını bir gaz lambasının isiyle karartılmış kağıda işlemek suretiyle sesleri kaydettiğini belirtti.

4 Mart 2012 Pazar

••• Mim II •••

Ofelya, Diloş'un Kayfesi ve Bittersweet den, şöyle triple bir ''Mim'' geldi.. Net sorular, bulanık cevaplarla bir bütünlük yakalayabilir düşüncesinde iken kendilerine bolca teşekkürlerimi sunarım..



Başlayalım;

3 Mart 2012 Cumartesi

Sesini Duyur - Joanna Crosse




Yine hoş bir kapak tasarımı.. Öyle umuyorum, kapağı gibi içi de dolu doludur...


Sesiniz özgündür ve onu kullanma şekliniz sizin hakkınızda çok şey söyler. Ama herkes bunu kendi avantajına nasıl kullanacağını bilmez.

İster görüşmelerde kendinizi daha iyi pazarlamak, ister şirket sunumlarında kendinden daha emin görünmek, ister kendi fikirlerinizin arkasında durmak isteyin, Sesini Duyur sizin en iyi yardımcınız olacaktır. Deneyimli ses eğitmeni Joanna Crosse, istediğiniz mesajı iletmenize ve sesinize tam potansiyeli ile kullanmanıza yardımcı olacak.

2 Mart 2012 Cuma

TL'nin Simgesi Nedir? Ne anlatıyor, Nasıl Bilgisayarım'da Kullanabilirim?

İşte beklenen an geldi ve TL'mizin simgesi belli oldu. Çok çeşitli yorumlar yapıldı, komplo teorileri üretildi. Bir kısmını yayınlayalım:

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, paranın simgesi belirlenerek TL’nin ve Türk ekonomisinin 2 belirgin özelliğinin ön plana çıkartıldığını belirteler, "Bunlar güven ve istikrar içinde yükselen değerdir. Simgenin çıpaya benzemesi TL’nin kıymet saklama aracı olarak güvenli bir liman haline geldiğini vurgulamaktadır. Paralel çizgilerin yukarı eğimli olması ise TL’nin ve Türkiye ekonomisinin istikrar içinde yükselen değerini simgelemektedir" dedi.

Nasıl Bir Ülkeyiz Biz? - II -

Google.com.tr den görsel arama sekmesine gelerek ''Rus'' yazın. Ve sonuçları inceleyiniz, ardından; ''in English'' butonuna tıkayın ve ''Russian'' yazın, görsellere ulaşın, sonuçları karşılaştırın efendim.. Buyrun ispatı; 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...