1 Kasım 2010 Pazartesi

Guitar Pro 6



     Artık efsaneleşmiş bir tab programı olan Guitar Pro'nun 6. versiyonu çıktı. Hatta çıkalı 6 ay kadar oluyor. Bir hayli değişiklik yaşanmış bu yeni versiyonda. Arayüz tamamen değişmiş, çok da iyi olmuş, sesler geliştirilmiş, ayrıca gitarlara efekt eklemek de mümkün hale getirilmiş ve linux kullanıcılarına iyi haber; Guitar Pro artık Linux platformunda da var.


Nedir bu Guitar Pro?


     Guitar Pro, profesyonel gitaristlerin yanında gitar çalmaya yeni başlayanları da düşünerek hazırlanmış bir program. Kullanıcıya beste yapma, nota öğrenme ve gitarla eşlik etme konusunda yardımcı olur. Guitar Pro 4 ile 7 arası telli çalgılar için tasarlanmış (Gitar, bas, banjo, mandolin gibi).

      Program bir tablatura**(Tablatura: Yaylı sazlarda müziği daha basit okumak için tasarlanmış, müziğin teorisi bilinmesede notaları okuma üzerine geliştirilmiş ve çabuk öğrenmeyi amaçlayan bir yapı) düzenleyici sayesinde kullanımı kolay ve birçok nota sembolünü (özellikle yaylı sazlar için) içerir.

      İnceleme, dinleme, gitar efektlerini hatasız çevirmekle birlikte bilgisayar ekranında gösteren bir yapıya da sahip. Ayrıca internet üzerinden yüzlerce ya da binlerce dosya türünden yararlanabilirsiniz.

      Sayfada ekran durumundan birini seçerek doğrudan çalışabilirsiniz. Guitar Pro, otomatik olarak tüm çalgı ve seslerin notalarını ayrı ayrı gösteren müzik parçasının çeşitli unsurlarını ayarlayabilir.

      Kolay kullanımı sayesinde klavye tuşları ya da fare tıklamasıyla notaları girebilirsiniz. 4 ile 7 telli yaylı sazları destekler. Birçok araç çubuğu programın üstünden erişilebilir şekilde tasarlanmıştır.








 

Özellikler:

# Yeni grafik arayüz.
# Türkçe dahil çoklu dil desteği.
# %30'dan %200'e kadar yaklaştırma ve uzaklaştırma mevcut.
# Profeyonel kalitede kağıda çıktı alabilir.
# Basit güçlü ve sezgisel yapıya sahip.
# Dışarıdan MIDI, ASCII, MusicXML (XML), Power Tab (PTB), TabEdit (TEF) türlerinden dosya alabilir.
# Dışarıya MIDI, ASCII, MusicXML (XML), WAVE, BMP, PDF türlerine gönderebilir.
# GP5 türü olarak kaydedebilir.
# Web'de ara özelliği sayesinde bir şarkıcı ya da şarkı adı yazarak programın veritabanında bulunan siteler içinden arama yapabilirsiniz. Bulduğunuz tabturayı (GTP, GP3, GP4, GP5 türü olarak) internetten harici olarak innDirip, programın kurulu olduğu dizine yapıştırıp, daha sonra çalıştırabilirsiniz.
# Nota, ölçü, enstrüman ve çeşitli müzik gereçleri eklenebilir.
# Metronom, geri sayım, gam, tranpoze, uygun parmak, ölçü aranjörü gibi çok çeşitli ayarlar mevcut.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...