5 Temmuz 2012 Perşembe

Detoks Diyeti

Yaklaşık 2 ay kadar oldu, kilo vermeye başlayalı. 2 aylık bu süreçte 12 kilo verebildim. Belli bir süre sonra, insanın kilo vermesi de zorlaşıyor ve yeni arayışlara yöneliyor. Ben de bu arayışlar sinsilesi içinde "Detoks Diyeti"ni kefettim. Yeni diyet programım kesinlikle bu. Buyrunuz detoks diyeti;
Detoks diyeti sanıldığı kadar kolay bir diyet değildir. Detox rejimini, hızlı kilo vermek için uygulamayı düşünen pek çok insan var. Fakat detoks rejimi daha çok toksinlerden arınmak ve anti-aging için kullanılır. Detoks uygulamalarından verimli sonuçlar alabilmek için sitede pek çok bilgi verilmiştir. Elbette kilo vermek isteyenler de detoks diyetiyle zayıflayabiliriler. Fakat detoks rejimi uygulaması zor ve disiplinli bir diyet olduğu için uzun süreli olarak kullanılamaz. 

Detoks diyeti Uygularken
Detoks diyeti, yılda en az iki kez 1 hafta/ 10 gün süreyle vücudunuzu dinlendirmek , ihtiyacı olan doğal besinlerle ödüllendirmek ve hastalıklardan korunmanız için yapılan bir diyettir. Oldukça kolay uygulanan detoks diyeti ile, zayıflamak için bir adım atıp fazla kilolarınızdan kurtulacak, hem de kendinizi çok daha zinde hissedeceksiniz.

1) Detoks diyeti yapılırken amaç zayıflamak olmasa da zayıflamaya faydalı oluyor. Uygulanan detoks kürleri metabolizmayı hızlandırıyor ve günlük 35-40 dakikalık aktiviteler de varsa özellikle direnç gösteren fazla kilolarınızdan çabuk kurtuluyorsunuz.

2) Hergün 5 porsiyon sebze meyve tüketemeyen, yeterli su içmeyen, alkol ve kafein tüketen, aşırı stres yüklü, sık seyahatleri olan, hareketsiz bir yaşam sürdüren, gaz ve şişkinlik şikayeti yaşayan, sabahları zor uyanıp halsizlik hissedenler detoks diyeti yapmalılar.

3) Organ yetmezliği olanlar (kalp, böbrek, karaciğer), hamileler, süt verenler, yüksek tansiyonu olanlar, diyabet hastaları ve çocukların detoks diyeti yapmaları sakıncalı olabilir. Bu gruptaki kişilerin detoks diyetini hekim kontrolünde veya bir beslenme uzmanı tavsiyesiyle yapmayı deneyebilirler.

4) Detoks diyetinin ana amacı toksinlerden kurtulmaktır. Bunun için doğal ve dengeli beslenme ana kuraldır. Yani sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu ana öğünler, sebze ve meyve sularının içildiği ara öğünler, işlenmemiş tam tahıl ekmeği, balık, yoğurt ve bol su kolay uygulanabilecek bir detoks şeklidir. Bu süre içinde kafein, alkol, şeker ve hazır gıdalardan uzak durulmalıdır.

Detoks diyetini uygulamaya başlamak, sağlıklı bir yaşama başlamanın ilk adımı olabilir sizin için. Sağlıklı yaşam için yaşamak, sağlıklı yaşamaktır.

Kaynak: detoks.net
                     saglikliyasamicin.com

2 yorum:

  1. Valla yaklasik iki aydir sadece su ictigimden (kendimi seker ve zehlikeli üclüden de uzak tutarak) sanirim birazda olsa detox yapmis oldum gibi! Saglikli yasamak bundan sonra ilk düsüncem herseyi yemeye son,cok faydali bilgiler insan sadece sebze ve meyve ilede bal gibi güclü ve canli kalabiliyor (ben hep et yenmesi gereklidir derdim!) halbuki öyle degilmis!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı kanıdayım, ben ki bırakın 3 öğün yemeyi, günde en az 5-6 öğün yiyen, tatlıya aşırı derecede düşkün, yemek yemenin günün en anlamlı sosyal faaliyetlerinden biri olduğunu sanan insanların başını çekmekteydim.. Ancak insanın bir maksimum kilo seviyesi var, ve o kiloya gelince zannediyor ki daha fazla almam. Lakin maksimum seviyede 1-2 ay kadar kaldıktan sonra insan anormal derecede haftada 1-2 kilo alıyor ki bunu engellemek pek güç. Benim de kilo verme serüvenim bu şekilde başladı, ve şu anki amacım kilo vermek değil, aç kalmayı öğrenmek.. Bununla beraber besin değeri yüksek meyvelerle bu işi başarmak hem daha sağlıklı, hem daha eğlenceli olmakta. Ayrıca ayda bir mideye ödül vermek, metabolizmayı hem şaşırtıyor, hem de güçlendiriyor.. Keşke bunun farkına daha erken varabilseydim..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...