4 Mart 2012 Pazar

••• Mim II •••

Ofelya, Diloş'un Kayfesi ve Bittersweet den, şöyle triple bir ''Mim'' geldi.. Net sorular, bulanık cevaplarla bir bütünlük yakalayabilir düşüncesinde iken kendilerine bolca teşekkürlerimi sunarım..



Başlayalım;


1. Hayatınız filme çekilse adı ne olurdu ve soundtrack'inde hangi şarkılar yer alırdı?

İnsülin albümünden bir Kesmeşeker şarkı sözü vardır, bilen bilir.. ''Sakin sular, derin akar'' diye.. Bunu yakıştırdığım olur.. Fekat böyle bir isme sahip olan bir filmi ben dahil kimse izlemek istemezdi diye düşünüyorum.. :p

John Lennon - Oh My Love

Ya da tüm film boyunca sadece Gülden Gökşen - Night Fever çalsa da olur..

2. Bir şeyleri değiştirme gücünüz olsa, neyi ya da neleri değiştirirdiniz?

Bir çağ açar diğerini kapatırdım sanırım.. :) Şaka bir yana, bir şeyleri gerçekten de değiştirmek istemezdim. Eminim; eğer ben bir şeyleri değiştirirsem eskisinden daha iyi olmazdı. Güzel olan değişen dünyada değişmeden kalabilmek..

3-Sizi en çok etkileyen sinema sahnesi ya da sahneleri?

Geldik en zayıf olduğum konuya.. Daha önce söylediğimi hatırlıyorum. Pek de iyi bir film kültürüne sahip değilim ne yazık ki. Fakat; ilk aklıma gelenleri söyleyeyim;
 • Babam ve Oğlum: Hani şu  meşhur bir sahne var ya; ''Açaydim kollarımi iki yana, dutaydım böyle getme diyeydim!!'' Hah işte bu sahneyi gerçekten unutamam..


• Son Ders, Ferhan Şensoy : Biliyorum şu an bu sahneyi izlediğiniz de, ''hadi canım o kadar da iyi değil..'' dediğinizi duyar gibiyim. Fakat, filmi sadece bir kez izlerseniz bu sahnenin ne kadar da anlamlı olduğunu farkedeceksiniz.. Buna eminim..


• Titanic : Jack ile Rose'un son sahnesi.. Bu işte gerçekten 1 numaradır.. Neden 3'e koyduğumu sormayın, aklıma geleni yazıyorum..



4. Yaşadığın şehir bir günlüğüne yalnızca sana tahsis edilmiş, senden başka hiç kimse yok. Ne yaparsın?

Deli gibi araba kullanır, boğazın en güzel yerinde yüzer ve hiç durmadan İstanbul'un o alışık olmadığı sessiz, sakin hallerini fotoğraflardım.. Yeme, içme ile çok vakit  kaybetmez, Ve o 24 saat boyunca uyumazdım hiç. Ama bunun tabii ki sadece 1 gün olmasını dilerdim. Çünkü 2. gün annemi özlerdim ben.. :P

5. Şu sıralar ilgiyle takip ettiğiniz diziler?

Uzun zamandır izlediğim tek bir dizi varken, bu sayının son bir ay içinde 3'e 4'e çıkması ne garip..
1. Öyle bir geçer zaman ki
2. Yalan Dünya
3. Leyla ile Mecnun
4. Suskunlar ( Yeni başladı öyle bir denk geldim, inanılmaz.. aklınızda bir diziye başlama fikri varsa geç kalmış sayılmazsınız, henüz tek bir bölüm yayınlandı..)

Mimleyelim:


6 yorum:

  1. Film ismine ve müziklere bayıldım :))
    En çokta John'a :))

    Film seçimleri çok iyi :)

    Anneye düşkünsünüz sanırım ne güzel :))

    Suskunlar dizisine şöyle bir baktım..Dayanamadım kapattım tv'yi..Bu kadar dayanıksız olmak zorunda değilim ya :))

    YanıtlaSil
  2. Ahh, teşekkür ederim. John'u kim sevmez?

    Anneye düşkünlük ise şöyle, 6 sene ayrı kalmak, 1 gün ayrı düşmeyi göze almamaktır gibi bişey..

    Bu arada ''Suskunlar'' iyidir.. “Kardeş Gibiydiler” orjinal adı”, Sleepers” kitap uyarlaması, “Lorenzo Carcaterra” ait 1996 yapımı bir filmmiş.. Araştıreceğim..

    YanıtlaSil
  3. akşam ateşi'ne bayıldım!!! Değişim ucu açık bir kelime zaten ilerleme de olabilir gerileme de :) teşekkürler cevapladığın için,çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Anneye düşkünsünüz sanırım ne güzel :))

    YanıtlaSil
  5. Suskunlar en iyi secımlerden bırı, goruntu yonetmenın secımlerıne bayıldım! benden tam not gıder..

    Son dizisini sıddetle tavsıye ederım, hıc bıse anlasılmıyor ama artık cozume dogru yaklasmakta, degısık bır yapım dıyebılırız :)

    Best of secımlerın guzel öldürücü sahneler höngür böngür aglamıslıgım var hepsınde :))

    mim mim mim... :))

    YanıtlaSil
  6. Yaa, evet bu ''Son'' dizisini çevremden sıkça duyar oldum şu sıralar. Fakat; 4 dizi birden takip ederek kendimi aşmış durumdayım zaten şu an.. Yani yeni bir dizi daha sarsabilir beni.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...