26 Mart 2012 Pazartesi

••• Mim III •••

Ofelya da olmasa ''Mim''leyenimiz yok hani.. Güzel bir ''Mim'' göndermiş kendileri. Bolca teşekkürün ardından geçelim sorulara..

1) Hayatınızda ‘artık yok’ dediğiniz şeyler var mı?

 Var tabii olmaz mı hiç? Bu sorunun cevabı biraz eskilerde gibi. Şöyle ki; çocukluk arkadaşlarım var ama oynadığımız ''Japon Kale'' yok. Öğretmenlerim duruyor ama ''Yediğimiz Cetvellerin Tadı'' artık yok. 24 yaşındayım, hala sınavlarım var ama ''Kopya'' yok. Ayakkabım çok ama ''Işıklısı'' yok. Bir sevgilim vardı, hala var ama, artık tanışmıyoruz. O da ''Yok''. Ya bi de Kayseri de yaşadığım zamanlarda ''Kete'' yerdik, artık o da yok.. :) İlk fırsatta tekrar hayatıma sokacağım..



2) Eskiden bu yana neler değişti sizce? Neleri özlüyorsunuz peki, neleri yad ediyorsunuz?

Ahh eski Ramazanlar yok artık falan diye giriş yapasım geldi ama öyle olmayacak. 1. soruda verdiğim ''Yok'' olan cevaplardan bir çoğunu özlüyorum bugün. Lise, ortaokul değil de ilkokulu özlüyorum. Neler değişti diye düşününce insan, aklına çocuklar geliyor. Günümüzün globalleşen dünyasında şimdi ki çocuklar, bizim çocukluğumuzu yaşayamamak da. Bunun bir avantaj ya da dezavantaj olduğu konusunda uzun süreli tartışmalar yapmak mümkün tabi. Kuşaklar arasındaki farklılıklar gün geçtikçe çoğalıyor. Bunun bir de çatışmaya dönüşmemesi için, bizden sonraki kuşakları daha çok anlamaya çaba göstermeli, belki de onları yakalamalıyız diye düşünüyorum.

3) Ya da aklınıza gelince ‘iyi ki de değişti’ dediğiniz şeyler oluyor mu?

Mutlaka. İnsan istese de istemese de dünya değişiyor, değiştiriyoruz. Bir çok anı, hatıratın yanı sıra, değişen bir çok şeyden keyif almaktayız bugün. Örneğin, teknolojinin gelişmesi. İyi ki diyorum. 70'leri 80'leri görmeyi hayal eden biri olarak günün teknolojisini yakaladığım için ayrıca mutluyum. Bilgisayarlar, telefonlar, oyun konsolları, mp3 players vs. iyi ki değişmiş, iyi ki gelişmiş..

4) Hayatınızda neyin değişmesini isterdiniz? 

Şu an bir geçiş dönemi yaşıyorum. Kısa vaadede planlarım var. Şu an istediğim tek şey, şu hayatımın en verimsiz yılı olarak şimdiden kabul ettiğim 2012 yılının hızlı bir şekilde uçup gitmesi.

5) Yeni bir eşya, yeni bir hayat ya da yeni bir icat mı istediğiniz? ‘Hayalimdir…’ dediğiniz bir şey söyler misiniz? 



Aslında hepsi. Yeni bir eşya değil, bir çok yeni eşya istiyorum, ama şimdi değil. Şu ''geçiş dönemi'' bi geçsin de hele. Yeni bir hayat istiyorum, bu da beklemekle geçen 2012 yılı ile alakalı. Hele bi bitsin de şu yıl :p Yeni bir icat. Yıllardır hayalini kurduğum icat, ışınlanma, belki insanlar daha fazla tembelleşecek ama bunu gerçekten istiyorum.


Mimlediklerim :
 

8 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim. Mimler de olmasa hâlimiz pek bir yaman olacak. :)

    YanıtlaSil
  2. Hepimizin içinde olduğu şeyler ki Nevşehirli ve yarı Kayseri'li biri olarak söylüyorum; bende özlüyorum. En çok da sokakta saklambaç oynamayı, balkonumda sapan bulmayı.. Paylaşımınla İstanbul'a hayıflanarak çok uzaklara gittim çok, bu ikindi üzeri..:)
    "Mim".. Blogumu gördüm, gözlerim ışıl ışıl, tebessümüm hemen tüm yüzüme yayıldı:) Teşekkürler Serhat's..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gariptir ki insanın en çok özlemini duyduğu şeyler, çocukluk yılları oluyor.. ;)

      Sil
  3. Ah bir şey daha.. Tüm soruları kendime sorduğumda, "Gelecekten beklediğim tek şey olağanüstü bir geçmiş." Hayat felsefemdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Waoouw demek istiyorum, hiç böyle düşünmemiştim..

      Sil
    2. O halde artık dilersen düşünebilirsin, bir yorumumda dile getirmiştim; insanlar benim gibi düşündüğünde yada benzer şeyleri benimsediğinde mutlu oluyorum :)

      Sil
    3. muhakkak öyledir :) teşekkür ediyorum tekrar..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...